Het ontstaan van de stichting

“Vrijstad” Oldtimerdag Vianen


1987 vanuit het centrum door de stadspoort

De “Vrijstad” Oldtimerdag Vianen dankt haar bestaan aan een particulier initiatief als bijdrage aan een historisch stadsfeest in 1987. Vier enthousiaste plaatsgenoten met een grote liefde voor antieke en klassieke voertuigen, vormden destijds het bestuur.
Het historisch stadsfeest ging ter ziele, maar de Oldtimerdag bleef bestaan.

Na de eerste Oldtimerdag in 1987 kwamen er van alle kanten positieve reacties en de roep om een jaarlijks terugkerend evenement was hoorbaar. Financiële ondersteuning kwam vanuit het bedrijfsleven en de Oldtimerdag Vianen was een feit.
Uitgangspunt was en is nog steeds een grote diversiteit van verschillende vormen van vervoer.


1987, gestart vanaf het industrieterein

Het eerste jaar werd gestart vanaf het industrieterrein te Vianen met ongeveer 70 voertuigen. Na het eerste jaar groeide het aantal deelnemers gestaag. Bij het eerste lustrum, in 1992 waren er maar liefst 235 inschrijvingen, een record. De startplaats van de Oldtimerdag Vianen werd verplaatst naar de historische Voorstraat in het hart van Vianen.
Het aantal deelnemers bleef maar stijgen tot ruim 350 voertuigen, het maximale aantal in verband met parkeerruimte.

Onze Oldtimerdag is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste toertochten voor antieke en zeldzame voertuigen in Nederland. Met enige trots kan gezegd worden dat het niveau zeer hoog ligt en dat men voertuigen ziet die uniek zijn in hun soort.

De “Vrijstad” Oldtimerdag Vianen is ook internationaal bekend geworden. Sedert enkele jaren rijden er ook voertuigen mee van buiten onze landsgrenzen.

[ Terug ]